Renee – Femeia care a transformat o ferma intr-un sanctuar

Dupa casatorie, Renee s-a mutat la ferma sotului ei (fiind a patra generatie de crescatori de vite din Texas); asta a declansat pentru ea trecerea la veganism. Mutandu-se din suburbii intr-o ferma, ea s-a indragostit de toate animalele, le-a dat nume si a inceput sa comunice cu ele. Au sosit insa momentele in care viteii erau tarati spre pietele de vanzare, iar mamele lor se tanguiau saptamani intregi in urma lor.

 

 

Atunci a realizat ca nu mai poate suporta sa fie doar un spectator atunci cand viteii erau luati de langa mamele lor pentru a fi macelariti; atunci a incoltit in mintea ei idea unui sanctuar in care sa salveze toate sufletele aflate in ferma sotului.

Intelegerea a fost simpla: sotul a vrut bani pentru toate animalele pe care le detinea, in felul acesta ferma putand fi transformata intr-un sanctuar, in care niciun animal nu ar mai fi fost ranit sau ucis; sanctuarul trebuia sa fie infiintat pe pamantul inchiriat de la sotul ei (pentru 1$ in primul an de infiintare).

Renee a fost increzatoare, iar sotul ei a promis ca, dupa ce ea reuseste sa stranga banii pentru a rascumpara toate animalele fermei, el va renunta la a fi fermier si se va implica in managementul sanctuarului. Exact asta s-a intamplat.

Stiu ca pare foarte mercantil si „american style”, dar rezultatul conteaza. In plus, pragmatismul individului a fost o buna oportunitate de a testa capacitatile si spiritul organizatoric al lui Renee intr-o situatie de criza. In felul asta se asigura ca nu e doar un moft trecator, ci o hotarare principiala, dublata de o determinare demna de invidiat.

Renee a reusit strangerea fondurilor necesare infiintarii „Rowdy Girl Sanctuary” si a transformat ferma Sonnen din iad in paradis. E un exemplu de femeie puternica si sensibila (da, cele doua atribute nu se exclud) care a reusit sa transforme un individ ignorant, care imprastia suferinta in jur, intr-un barbat lucid si moral.

 

sanctuar

 

Cuvant de incheiere:

In Angleton, exista pe vremuri o ferma care s-a transformat intr-un sanctuar al animalelor. A fost o batalie intre un fermier pursange si sotia lui, vegana.
Rezultatul: Rowdy Girl Sanctuary, in inima districtului Brazoria, Texas.

poveste-sanctuar-texas

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *