Criminalii din Faroe incep sa fie izolati turistic de lumea civilizata

Doua companii germane de cruising (AIDA Cruises si Hapag-Lloyd) au declarat ca vor exclude opririle in porturile din insulele Faroe.

Aceasta decizie intervine ca raspuns la refuzul autoritatilor din Faroe (sprijinite de Danemarca, contrar legilor europene in vigoare) de a opri grindadráp, macelul barbar si inutil al balenelor pilot.

„In interesul echipajului cat si al pasagerilor nostri, precum si datorita interesului pe care AIDA Cruises il acorda protectiei speciilor, am decis sa intrerupem opririle in porturile Insulelor Faroe, pe termen nelimitat.” – declara Dr. Monika Griefahn, Directorul pentru Mediu si Sustenabilitate al AIDA Cruises.

In 2013, AIDA a adresat o scrisoare Primului Ministru al Insulelor Faroe, Kaj Leo Johannesen, subliniind ingrijorarea companiei cu privire la macelul grindadráp. In 2014, Hapag-Lloyd a adresat o scrisoare similara aceluiasi Johannesen, in care s-a specificat: „Protejam ceea ce ne fascineaza, de aceea compania noastra, sustinuta de clienti, ne declaram dorinta intreruperii uciderii balenelor in Faroe si dorim sa initiem un dialog cu dumneavoastra in aceasta problema.”
Toate demersurile au ramas fara ecou.

 

In presa locala au aparut informatii conform carora anul acesta peste 6000 de turisti au renuntat la vizitarea Insulelor Faroe, datorita grindadráp.

In august 2015, cinci voluntari ai Sea Shepherd au fost acuzati si condamnati de tribunalul din Faroe, pentru incercarea de a impiedica macelul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *