Bill Gates citeste „Should We Eat Meat?”

Cel mai bogat om al planetei se gandeste sa devina vegetarian? Nu, lucrurile nu stau atat de bine, nici pe departe, chiar daca stim ca a fost vegetarian, in tinerete, pentru un an, dar macar  omul este ingrijorat de soarta planetei, al carui viitor se prevede foarte sumbru, in conditiile in care industria carnii distruge tot.

In articolul Is There Enough Meat for Everyone? Gates analizeaza cartea Should We Eat Meat?, scrisa de Vaclav Smil (un tip pe care Gates afirma ca-l apreciaza foarte mult).

Argumentele sunt neimportante pentru mine; ca veg etic ma intereseaza prea putin cum au ei de gand sa rationalizeze carnea din motive de sanatate sau ecologice. Dar impactul pozitiei publice a unui individ de anvergura financiara a lui Bill ar putea fi cel putin interesant.

In cazul in care nu stiati, aflati si ca Bill Gates a investit in proiecte precum Beyond Meat si Hampton Creek Foods, care incearca, prin noi modalitati de folosire a presiunii si caldurii in procesul de preparare al vegetalelor, sa dea mancarurilor vegane gustul si consistenta celor preparate din carne si oua.

 

 

Aveti aici articolul despre „meat analogue”, in care primiti bonus cateva retete vegane recomandate de Gates. Pentru cei care gustul carnii mai inseamna si altceva decat imoralitate, poate vor fi de interes.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *