Animalele sunt recunoscute ca fiinte constiente, in Noua Zeelanda

In Noua Zeelanda, omenirea a facut un mare pas pe calea spre o normalitate morala, acordand si din punct de vedere legal, statutul de fiinte constiente, tuturor animalelor.

Noua lege contine si un paragraf prin care se interzice folosirea produselor cosmetice testate pe animale.

Totodata au fost inasprite pedepsele impotriva celor care abuzeaza sau neglijeaza animalele, inspectorii SPCA primind puteri considerabil sporite.

„Asteptarile in privinta protectiei si bunastarii animalelor au evoluat foarte rapid. Noua lege aliniaza legislatia Noii Zeelande cu atitudinea natiunii noastre raportata la statutul animalelor in societate.” – a declarat doctorul Steve Merchant, presedintele New Zealand Veterinary Association.

 

Lucrurile par minunate, totusi ma intreb cum vor impaca neo-zeelandezii aceasta lege cu faptul ca tara lor este producatorul de lapte numarul 8 in lume, si cu faptul ca in industria animala din tara lor sunt exploatate (ucise) anual 29.8 de milioane de oi, 3.7 milioane de vaci, si 958.000 de caprioare.

Acestea sunt cifrele anului 2014, sursa fiind institutul national de statistica al Noii Zeelande (Statistics New Zealand Tatauranga Aotearoa).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *