Mexicul interzice folosirea animalelor salbatice in circuri

Incepand cu 8 iulie 2015, in Mexic va fi ilegala exploatarea animalelor in circuri. Legea a trecut de senat si asteapta promulgarea de catre presedinte.

In Mexic activeaza, in prezent, peste 200 de circuri cu animale, numarul animalelor exploatate in aceste fiind estimat la peste 3500. Amenzile pentru nerespectarea legii se vor traduce in amenzi de la 45.000 la 60.000 de dolari.

Ce se va intampla cu aceste animale, dupa intrarea in vigoare a legii, este inca incert, probabil vor fi adoptate in gradini zoologice particulare sau in sanctuare (care inca nu exista).

Peste 1000 de clovni, angajati ai circurilor mexicane, au protestat astazi impotriva acestei legi, principalul motiv fiind acela ca, atentie, aceasta lege ii va lasa pe ei si pe animale, fara un loc de munca. Nu stim daca animalele chinuite (si) in cadrul manifestatiei au fost de acord cu aceasta. Clovnii n-au putut convinge.

Desi aceasta lege pare sa exprime civilizarea tarii, luptele cu tauri, mostenire de la spanioli, inca sunt organizate in Mexic. Mai mult, legea nu se aplica spectacolelor cu delfini.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *